Malzemeler
Hamuru için- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1.5 su bardağı ılık su
- Tuz
- 1 su bardağı pirinç
- 150 gr kıyma
- 1 soğan
- 1.5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Ayçiçek yağı
Semirsek
Nasıl Yapılır
- Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Ilık suyu ekleyip karıştırarak yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için su veya un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ile birlikte orta ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip 5 dakika kavurmaya devam edin.
- Sıcak su ilave edin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın.
- Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın.
- Bir tarafına pirinçli harçtan yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın ve çatalla kenarlarına bastırın. Kızgın yağda kızartın. Ilık servis yapın.