Ekli dosyayı görüntüle 6829
Malzemeler :
Portakallı lokum
İlk olarak 4 su bardağı portakal suyunu sıkın. Ardından uygun büyüklükte bir tencere içerisine 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı nişasta ve sıkılan portakal suyunu koyun. Ocak üzerine almadan önce topaklanma kalmayana kadar karıştırın. Ardından ocak üzerine alın ve ocak üzerine alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Lokumların kolay çıkması için tarifte kullanılacak bardakların içerisini ıslatın. Hazırlanan muhallebiyi bardaklara koyun.
Üzerlerini streç filmle kapatın. Buzdolabına kaldırıp 4-5 saat kadar bekletin. Donan tatlıyı bardaklardan çıkarın bolca hindistan cevizi ile bulayın. Ardından 1-2 parmak kalınlığında dilimler şeklinde kesin. Kesilen dilimleri yeniden hindistan cevizine bulayın. Hazır olan lokumların üzerine toz fıstık serpin. Aynı tarifi isterseniz başka bir meyve suyu ile hazırlayın. Afiyet olsun.
Malzemeler :
Portakallı lokum
- 4 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- Hindistan cevizi
İlk olarak 4 su bardağı portakal suyunu sıkın. Ardından uygun büyüklükte bir tencere içerisine 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı nişasta ve sıkılan portakal suyunu koyun. Ocak üzerine almadan önce topaklanma kalmayana kadar karıştırın. Ardından ocak üzerine alın ve ocak üzerine alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Lokumların kolay çıkması için tarifte kullanılacak bardakların içerisini ıslatın. Hazırlanan muhallebiyi bardaklara koyun.
Üzerlerini streç filmle kapatın. Buzdolabına kaldırıp 4-5 saat kadar bekletin. Donan tatlıyı bardaklardan çıkarın bolca hindistan cevizi ile bulayın. Ardından 1-2 parmak kalınlığında dilimler şeklinde kesin. Kesilen dilimleri yeniden hindistan cevizine bulayın. Hazır olan lokumların üzerine toz fıstık serpin. Aynı tarifi isterseniz başka bir meyve suyu ile hazırlayın. Afiyet olsun.