Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 8 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9094

Portakallı İrmik Tatlısı Malzemeleri​

TABANI İÇİN​

2 paket
tam buğday unlu bisküvi, ufalanmış
1 tatlı kaşığı
Knorr Tarçın
3 yemek kaşığı
tereyağı, oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı
şeker
1 yemek kaşığı
tuz

ÜZERİ İÇİN​

5 su bardağı
süt
1 tatlı kaşığı
vanilin
1.5 su bardağı
şeker
2 su bardağı
irmik

SOSU İÇİN​

2 su bardağı
portakal suyu, taze sıkılmış, süzülmüş
2 yemek kaşığı
şeker
2 yemek kaşığı
nişasta

Portakallı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?​


1.
Derin bir kabın içerisinde bisküvi, tereyağı ve tarçın elle pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
2.
Borcama altına yağlı kağıt serip, üzerine hamuru ekleyip düzleyin. Buzdolabında dinlenmeye alın.
3.
Orta boy bir tencerede süt, şeker, vanilin ve irmiği ekleyerek orta ateşte kıvam alana dek sürekli karıştırarak pişirin.
4.
Kıvam alınca altını kapatıp, karıştırın. Kalıptaki tabanın üzerine ilave edip, buzdolabına soğumaya alın.
5.
Sosu için küçük bir tencereye portakal suyu, şeker ve nişastayı alıp kaynatın.
6.
Altını kısıp, kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alın.
7
Soğuyan muhallebinin üzerine sosu ilave edip buzdolabında 4 saat dinlenmeye alın.
8.
Dilimleyip servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt