Ekli dosyayı görüntüle 9094
tam buğday unlu bisküvi, ufalanmış
1 tatlı kaşığı
Knorr Tarçın
3 yemek kaşığı
tereyağı, oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı
şeker
1 yemek kaşığı
tuz
süt
1 tatlı kaşığı
vanilin
1.5 su bardağı
şeker
2 su bardağı
irmik
portakal suyu, taze sıkılmış, süzülmüş
2 yemek kaşığı
şeker
2 yemek kaşığı
nişasta
1.
Derin bir kabın içerisinde bisküvi, tereyağı ve tarçın elle pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
2.
Borcama altına yağlı kağıt serip, üzerine hamuru ekleyip düzleyin. Buzdolabında dinlenmeye alın.
3.
Orta boy bir tencerede süt, şeker, vanilin ve irmiği ekleyerek orta ateşte kıvam alana dek sürekli karıştırarak pişirin.
4.
Kıvam alınca altını kapatıp, karıştırın. Kalıptaki tabanın üzerine ilave edip, buzdolabına soğumaya alın.
5.
Sosu için küçük bir tencereye portakal suyu, şeker ve nişastayı alıp kaynatın.
6.
Altını kısıp, kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alın.
7
Soğuyan muhallebinin üzerine sosu ilave edip buzdolabında 4 saat dinlenmeye alın.
8.
Dilimleyip servis edin.
Portakallı İrmik Tatlısı Malzemeleri
TABANI İÇİN
2 pakettam buğday unlu bisküvi, ufalanmış
1 tatlı kaşığı
Knorr Tarçın
3 yemek kaşığı
tereyağı, oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı
şeker
1 yemek kaşığı
tuz
ÜZERİ İÇİN
5 su bardağısüt
1 tatlı kaşığı
vanilin
1.5 su bardağı
şeker
2 su bardağı
irmik
SOSU İÇİN
2 su bardağıportakal suyu, taze sıkılmış, süzülmüş
2 yemek kaşığı
şeker
2 yemek kaşığı
nişasta
Portakallı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
1.
Derin bir kabın içerisinde bisküvi, tereyağı ve tarçın elle pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
2.
Borcama altına yağlı kağıt serip, üzerine hamuru ekleyip düzleyin. Buzdolabında dinlenmeye alın.
3.
Orta boy bir tencerede süt, şeker, vanilin ve irmiği ekleyerek orta ateşte kıvam alana dek sürekli karıştırarak pişirin.
4.
Kıvam alınca altını kapatıp, karıştırın. Kalıptaki tabanın üzerine ilave edip, buzdolabına soğumaya alın.
5.
Sosu için küçük bir tencereye portakal suyu, şeker ve nişastayı alıp kaynatın.
6.
Altını kısıp, kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alın.
7
Soğuyan muhallebinin üzerine sosu ilave edip buzdolabında 4 saat dinlenmeye alın.
8.
Dilimleyip servis edin.