Derin dondurucuda portakal saklamak isterseniz bunun için portakalı mevsiminde fiyatı ucuz iken almalısınız. Dondurucuya kaldıracağınız portakallar ezik ya da çürük olmamalı. Aksi halde dondurucuya kaldırdığınız çürük portakallar yüzünden diğer sağlam olanlar da çürüyeceği için emeğiniz boşa gidecektir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz. İnce kabuklu ve yumuşak portakallar diğerlerine oranla daha sulu olduğu için tercihinizi bu yönde yapabilirsiniz. Portakalları pazardan alıp eve geldikten sonra bunları dondurucuya koymak için size bahsedeceğimiz pratik yöntemi uygulayabilirsiniz.
İlk olarak portakalları güzelce yıkayarak üzerlerindeki toz ve ilaç kalıntılarını giderin. Daha sonra bir bıçak yardımı ile portakalların alt ve üst taraflarından biraz kesin. Portakalları kesme tahtasına alarak bıçak ile ortadan ikiye kesin. Daha sonra bu parçaları da ikiye keserek her portakalı dört parçaya ayırın. Derin dondurucuda muhafaza etmek istediğiniz portakalları tek kullanımlık porsiyonlara ayırın ve bunları bir buzdolabı poşetine koyarak, hava almayacak şekilde ağzını kapatarak dondurucuya koyabilirsiniz.
Portakalları derin dondurucuya koyacağınız zaman isterseniz bunları halka halka doğrayabilir ya da daha küçük parçalar halinde de kesebilirsiniz. Yazın sıcakta ferahlamak için buz gibi limonata yapmak isterseniz derin dondurucuya kıştan portakal ve limon koyabilirsiniz. 1 tane portakal ve 1 tane limonu yıkadıktan sonra bunları bıçak ile iri kuşbaşı ya da halka şeklinde doğrayarak buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Bu şekilde yazın limonata yapmak için portakal ve limon hazır olacaktır.