Portakal Nasıl Dondurulur?

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Portakalları tüm sezon keyifle tüketmek istiyorsanız dondurmak iyi bir seçenektir. Ancak portakalların kabukları vardır, bu da onları uzun süre saklamayı biraz zorlaştırır. Kabukları ve orijinal hallerinde en iyi şekilde donacaklarını varsaymak kolaydır, ancak bu aslında bazı komplikasyonlara neden olabilir. Meyve buz gibi soğuduğunda içerideki meyve suları şişebilir ve bu da dış bariyeri aşarak mini bir patlamaya yol açabilir. Ayrıca, zaten acı olan tadı o kadar soğuk olduğunda daha da belirgin hale gelebileceğinden, muhtemelen donmuş bir kabuğu istemeyeceksiniz. Bu nedenle portakallarınızı dondurucuya atmadan önce muhtemelen onları soymak isteyeceksiniz.

Portakal Nasıl Dondurulur?​

Portakallarınızı soyduktan sonra, dondurmadan önce onları dilimler halinde kesmelisiniz aksi halde buzunu çözmek istediğinizde sert bütün blok halinde olur, parçalamak zor hale gelir. Ancak şunu da belirtmekte fayda var, meyvelerinizi ikiye veya dörde bölüp kabuklarıyla birlikte dondurabilirsiniz, bu durumda patlamazlar. Ancak bunları daha sonra smoothie'lerin içine atmak istiyorsanız, parçalarınızın doğrudan blendere girebilmesi için kabuğunu önceden çıkarmak isteyeceksiniz. Daha sonra portakal dilimlerinin birbirine topaklanmasını önlemek için dilimlerinizi pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine dizip yaklaşık bir saat kadar dondurun, ancak buraya kadar gidip gece boyunca da saklayabilirsiniz. Birbirine yapışmayacak kadar sert olduklarında, aynı kaba alarak saklayabilirsiniz.

portakal


Peki kabuğuna gelince? Hemen kullanabileceğiniz veya dondurabileceğiniz portakalınızı çıkarmadan önce kabuğunu rendelemeyi deneyin. Ayrıca şekerli portakal kabukları yaparak, çaya ve tatlılara atarak tarifleriniz içerisinde kullanabilirsiniz. Dondurulmuş meyve ve yeniden tasarlanmış kabuğu sayesinde, gerçekten gıda israfından kaçınacak ve portakallarınızdan en iyi şekilde yararlanacaksınız.
 
Geri
Üst Alt