Mis kokusu ile sokakları, kaldırımları, binaları kendine aşık eden portakal çiçeği, reçel olarak da oldukça lezzetli.
Gerekli Malzemeler:
- 1 kilo portakal çiçeği
- 1 kilo toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1 kahve fincanı kadar taze sıkılmış limon suyu ve yarım limonun suyu
Suyunu süzerek aldığınız yapraklara kahve fincanı ile ölçü aldığınız limon suyunu karıştırarak güneşte bekletin. Bu işlem için birkaç saat yeterli.
Ardından 1 litre su ile 1 kilo şekeri kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Güneşlenerek beyazlamış çiçeklerinizi bu şuruba ilave edin ve kıvamlı bir hale gelene kadar birlikte kaynatın. Reçel kıvama gelene kadar birlikte kaynatın. Ardından yarım limonun suyunu ilave edin ve bir taşım kaynatın. Ardından kavanozlara alabilirsiniz.