Portakal Çiçeği Reçeli Yapımı

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
portakal-%C3%A7i%C3%A7e%C4%9Fi-re%C3%A7eli-e1493742021667.jpg

Mis kokusu ile sokakları, kaldırımları, binaları kendine aşık eden portakal çiçeği, reçel olarak da oldukça lezzetli.

Gerekli Malzemeler:

  • 1 kilo portakal çiçeği
  • 1 kilo toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı kadar taze sıkılmış limon suyu ve yarım limonun suyu
Portakal çiçeklerinin sarı renkli olan tohumlarını çıkardıktan sonra ayıklanmış ve temizlenmiş taç yapraklarınızı önceden kaynattığınız bir suya atın ve bir taşım birlikte kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşi kapatarak çiçeklerinizi bol su ile yıkayın.

Suyunu süzerek aldığınız yapraklara kahve fincanı ile ölçü aldığınız limon suyunu karıştırarak güneşte bekletin. Bu işlem için birkaç saat yeterli.

Ardından 1 litre su ile 1 kilo şekeri kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Güneşlenerek beyazlamış çiçeklerinizi bu şuruba ilave edin ve kıvamlı bir hale gelene kadar birlikte kaynatın. Reçel kıvama gelene kadar birlikte kaynatın. Ardından yarım limonun suyunu ilave edin ve bir taşım kaynatın. Ardından kavanozlara alabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt