Peynirli patates tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
761

MALZEMELER​

  • 2 adet haşlanmış patates
    100 gram rendelenmiş tuzsuz sepet peyniri
    Birer tutam kıyılmış dereotu ve maydanoz
    Tuz, karabiber
    2 adet yumurtanın akı
    1 küçük paket acılı mısır cipsi
    1 çay bardağı susam
    KIZARTMAK İÇİN
    Ayçiçeği yağı
Haşlanmış patatesleri ezin. Peynir, tuz, karabiber ve kıyılmış yeşillikleri ekleyip iyice karıştırın. Harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Önce iyice çırpılmış yumurta akına, ardından ufalanmış mısır cipsine, sonra tekrar yumurta akına ve susama bulayıp hiç bekletmeden kızgın yağda kızartın. Her tarafları iyice kızardıktan sonra yağdan alın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alıp yanında dilediğiniz soslarla servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt