Peynirli krep börek nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 16 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
t25_kahvaltiya-en-hafif-ve-az-621.jpg

f284629fa0ed358d5af0-23042023020e0c35.jpg

PEYNİRLİ KREP BÖREK TARİFİ
Hamuru için;

2 adet yumurta
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı su (200 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
İç harcı için;
200 gr tam yağlı taze beyaz peynir
Çeyrek demet maydanoz
Pişirmek için;
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Uygun bir karıştırma kabına un, tuz, süt ve suyu alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
Yumurtaları da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
Ocağa aldığımız krep tavasını fırça ile yağlayalım.
Hazırladığımız krep hamurundan 1 kepçe kadar tavaya dökelim ve yayılmasını sağlayalım.
Alt tarafı pişen ve güzelce kızaran krebimizi spatula ile çevirerek diğer yüzeyini de pişirelim.
Her iki tarafı da pişen krebimizi uygun bir tabağa alalım. Hamur bitene kadar aynı şekilde kreplerimizi pişirelim.
İç harcı için bir tabakta peyniri çatalla ezelim.
Üzerine ince kıydığımız maydanozu ekleyerek güzelce karıştıralım.
Krebimizin ortasına iç harçtan yerleştirelim. Kenarlarını güzelce katlayalım.
Tüm kreplerimizi bu şekilde hazırlayalım.
Daha sonra tavamızı çok az yağlayalım ve kızdıralım.
Hazırladığımız krep börekleri tavaya alarak her iki tarafını da kızartalım.
Kızaran krep böreklerimizi servis tabağına alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt