Patlıcan seçmenin pratik tüyosu

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
1. Patlıcanın rengi: Patlıcanın rengi, tazeliği hakkında bilgi verir. Koyu renkli patlıcanlar daha taze ve lezzetlidir. Ayrıca parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olan patlıcanlar da daha taze olma ihtimali yüksektir.

2. Patlıcanın ağırlığı: Patlıcanın ağırlığı da tazeliği hakkında ipucu verir. Eğer patlıcan ağırdaysa, içindeki tohumların daha dolgun olduğu anlamına gelir ve bu da daha lezzetli bir patlıcan olduğunu gösterir.

thumbs-b-c-2d6638ea7e6786017e2d04439f14b922.jpg


3. Patlıcanın sapı: Patlıcanın sapı, tazeliği hakkında bilgi verir. Eğer sapı yeşil ve canlıysa, patlıcanın daha taze olduğunu gösterir.

4. Patlıcanın şekli: Patlıcanın şekli de tazeliği hakkında bilgi verir. Daha yuvarlak ve simetrik patlıcanlar, daha taze ve lezzetli olma ihtimali yüksektir.

5. Patlıcanın acılığı: Patlıcanların acı olma ihtimali düşüktür. Ancak yine de bazı patlıcanlar acı olabilir. Acılık seviyesini kontrol etmek için patlıcanın ucundan bir parça kesip tadına bakabilirsiniz.

PATLICANIN ACISI NASIL ALINIR?

Patlıcanın acısını almanın yolu paylaşıldı. İşte bilmeniz gereken o yöntemler

Patlıcanları közleyecekseniz. Önce çatalla ya da bıçakla her yerinden minik delikler açın. Sonra güzelce tuzlayın ve soğuk suda bekletin. 15 dakika kadar suda bekledikten sonra sudan çıkarıp kurulayın ve közleyin.

Patlıcanı yemek yapacaksanız küp küp ya da işte yemeğinize göre dilimleyecekseniz acısını almak şart. Ayrıca kararması da gerekiyor. Bunun için soyduğunuz patlıcanları bol suda bekletin.

Patlıcanı kızartacaksanız tuzlu suda bekletin. Kararma için suya biraz limon sıkın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt