Parmesanlı Patlıcan Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
parmesanli-patlican-6b66b87b-6b83-407c-8397-d3cb206d0803.jpg


Malzemeler​

  • 4 patlıcan
  • 200 gr parmesan peyniri
  • 100 gr mozarella peyniri
  • 300 panko/galeta unu
  • 2 yumurta
  • 50 gr süt
  • Tuz
  • Karabiber
Sos için:
  • 3 domates
  • Sarımsak
  • 30 gr salça
  • Fesleğen


Parmesanlı Patlıcan

Nasıl Yapılır​

  1. Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur ve yuvarlak şekilde doğranır.
  2. Patlıcanların acılığını gidermek için bir kasede tuzlu su hazırlanır ve patlıcan dilimleri bu suda 15 dakika bekletilir.
  3. Bu esnada un ve süt karıştırılır.
  4. Patlıcanların suyu süzüldükten sonra kağıt havlu yardımıyla kurulanır.
  5. Dilimlenmiş patlıcanlar sırası ile yumurta ve pankoya batırılır ve tavada kızartılır.
  6. Domates sos ve peynir aralara gelecek şekilde iki kat dizilir. Üzerine mozarella ve rendelenmiş parmesan peyniri atılır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt