Patlıcan Çökertme Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
patlican-cokertme_4x3_1363-730x548.jpg


Patlıcan Çökertme Tarifi İçin Malzemeler​

  • 300 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2.5 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak


Püf Noktası​

Biz patlıcan çökertme tarifinde patates kullanmadık. Siz dilerseniz orijinal çökertme gibi kibrit patates kızartması da kullanabilirsiniz.

Pişirme Önerisi​

Sarımsaklı yoğurt için süzme yoğurt kullanabilirsiniz. Dilerseniz kıymalı harca salça koymayabilirsiniz.

Patlıcan Çökertme Tarifi Nasıl Yapılır?​

Bir tavada yemeklik doğranmış 1 tane kuru soğanı yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz. Üzerine 300 gram kıyma ilave edip tekrar kavuruyoruz. Yarım tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım yemek kaşığı salça ilave edip çeviriyoruz. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyerek çok az kaynatıyoruz.
4 tane patlıcanı alacalı soyup uzun uzun dilimler yaparak ince parmak şeklinde kesiyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz. Beklettiğimiz patlıcanları elimizle sıkarak bir kaba alıyoruz ve 2 çay bardağı sıvı yağ ile her yerini yağlıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıp 200 derecelik fırında kızartıyoruz.

Bir kapta 1 diş ezilmiş sarımsak ile 4 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıyoruz.

Kızaran patlıcanları servis tabağımıza alıyoruz ve orta kısmına hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu yayıyoruz. Yoğurdun üzerine kaynattığımız kıymalı harcı döküyoruz. Afiyet olsun...
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt