- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
MALZEMELER
- 3 adet patlıcan
- 150-200gr dana kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- karabiber yeşil biberiniz acı değilse biraz pul biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Patates püresi için:
- 3 adet haşlanmış patates
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Tuz ve karabiber
- Üzeri için
- Kaşar peyniri
- Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su
TALİMATLAR
- Öncelikle patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve uzunlamasına ortasından ikiye bölünür. Tuzlu su içerisinde biraz bekletilir.
- Patatesleri soyup küp şeklinde doğranır ve haşlanır.
- Kıymalı iç harçı için uygun tavaya sıvı yağ dökülür ve yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak 1 dk boyunca kavrulur. Küçük doğranmış biber eklenir ve az daha kavrulur. Kıyma eklenir 3-4 dk boyunca kavrulur. Kabukları soyulmuş küp şeklinde domatesler eklenir. Son olarak tuz, baharat ve salça eklenir ve domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirip ocaktan alınır.
- Suda beklemiş olan patlıcanlar kurutulur ve yağ içerisinde önlü arkalı kızartılır. (Bu işlemi fırında da yapabilirsiniz)Fazla yağını alması için mutfak havlusu üzerinde bekletilir ve daha sonra uygun bir fırın kabına alınır. Patlıcanların orta kısımına kaşıkla biraz bastırıp kıymalı iç harcımızı pay edelim.
- Haşlanmış patatesleri uygun bir tabağa alıp bir çatal yardımıyla ezilir. İçerisine tereyağ, karabiber, tuz ve süt eklenir. Kıvamı ne çok sert ne de cıvık olmalı.
- Patates püresinde kıymanın üzerine paylaştırıp düzleyin. Sıcak su ve salçayı bir kase içerisinde karıştırılır ve yemeğin üzerine gezdirilir. En son rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
- Afiyet olsun.