Nohutlu borani tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
t25_masterchef-borani-tarifi--382.jpg

MasterChef izleyenler borani tarifini merak ediyor. Borani birçok yörede yapılan bir yemek. 30 dakikada hazırlanan Şanlıurfa boranisi nohutla yapılıyor. İşte nefis borani tarifi ve malzemeleri...

BORANİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 kg pazının kök kısımları

1 soğan

500 gr kuzu eti

100 gr nohut

100 gr ince bulgur

100 gr kuru börülce

40 gr tereyağı

Tuz

karabiber

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

BORANİ TARİFİ

Nohut ve kuru börülceyi bol suda yıkayıp ayrı kaplarda şişmesi için bir gece önceden bekletin. Nohut ve börülceyi bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Hububatlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzüp bir kenarda bekletin. Bulguru ıslatıp rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ile yoğurun. Misket şeklinde köfteler hazırlayın.

Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Kuzu etini ekleyip suyunu çektirinceye kadar kavurun. Kafi miktarda etsuyu ilave edip kaynatın. Önceden haşlayıp süzdüğünüz hububatları, pazının kök kısımlarını ve köfteleri ekleyip pazılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına alıp üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biberi gezdirerek dökün. Taze biberiyeyle süsleyip servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt