Nohutlu Pazı Yemeği Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
nohutlu-pazi-yemegi_4x3_1163-730x548.jpg


Nohutlu Pazı Yemeği Tarifi İçin Malzemeler​

  • 2 demet pazı
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım kapya biber
  • 2 tane sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 çay bardağı su


Nohutlu Pazı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?​

2 demet pazıyı yıkayıp ince ince doğruyoruz. Bir tencerede 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan, yemeklik doğranmış yarım kırmızı kapya biber ve 2 tane yemeklik doğranmış yeşil sivri biberi yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı salça koyup karıştırıyoruz. Doğradığımız pazıları da içerisine ilave ediyoruz ve çeviriyoruz. Üzerine 1 su bardağı haşlanmış nohut ilave ediyoruz. Yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber ve yarım çay kaşığı karabiber serpiyoruz. Üzerine 2 çay bardağı su koyarak kısık ateşte pişiriyoruz. (Suyu az gelirse ilave edebilirsiniz.) Pişirdiğimiz nohutlu pazı yemeğini servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun…
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt