Nohutlu Pazı Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 demet pazı
- 1 tane kuru soğan
- Yarım kapya biber
- 2 tane sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay bardağı su
Nohutlu Pazı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
2 demet pazıyı yıkayıp ince ince doğruyoruz. Bir tencerede 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan, yemeklik doğranmış yarım kırmızı kapya biber ve 2 tane yemeklik doğranmış yeşil sivri biberi yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı salça koyup karıştırıyoruz. Doğradığımız pazıları da içerisine ilave ediyoruz ve çeviriyoruz. Üzerine 1 su bardağı haşlanmış nohut ilave ediyoruz. Yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber ve yarım çay kaşığı karabiber serpiyoruz. Üzerine 2 çay bardağı su koyarak kısık ateşte pişiriyoruz. (Suyu az gelirse ilave edebilirsiniz.) Pişirdiğimiz nohutlu pazı yemeğini servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun…