Tahinli Kişnişli Nohutlu Semizotu Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 16 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
tahinlikisnislikitirnohutlusemizotu-271124dd-a141-495a-a1a1-0522b34e7ac9.jpg


Malzemeler​

Yatak için:
  • 1 bağ semizotu (ayıklanıp yıkanmış)
  • 1,5 su br. süzme yoğurt
  • Yarım çay br. tahin
  • Yarım limon suyu
  • 3 diş sarımsak (isteğe göre azaltabilirsiniz)
  • 2 y. kaşığı zeytinyağı
Kıtır nohutlar için:
  • 300 gr haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 cay kaşığı acı pul biber
  • 1 dolu çay kaşığı kimyon
  • 1 dolu çay kaşığı kişniş tohumu (dövün ya da çekin)
  • Tuz
  • Kuru kekik, zahter ya da biberiye
  • Çok az zencefil ve köri de ekledim, isterseniz ekleyin
  • 3 y. kaşığı zeytinyağı
  • 1'er çay kaşığı biber ve domates salçası

Tahinli Kişnişli Nohutlu Semizotu

Nasıl Yapılır​

  1. Nohutları karıştırma kabına alıp, önce baharatları sonra salça ve zeytinyağını ekleyin, karıştırın.
  2. Temas yüzeyi geniş olacak şekilde yağlı kâğıt serilmiş geniş bir tepsiye yayın. (200 derecede 25 dk pişirdim) Arada karıştırın.
  3. Yatak için; semizotu dışındaki malzemeleri karıştırın.
  4. Semiz otunu da ekleyip karıştırın. Yatağı servis tabağına yayıp, kıtır nohutları da üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt