Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Ne yapalım yani mevsim kışsa? Vazgeçmedik ki gönlümüzdeki bahardan ..bugün

Herkesin seviyormuş gibi yaptığı,

Ancak dostluğun, sevginin ne olduğunu pek az kimsenin bildiği bir zamanda yaşıyoruz.

Belki de bütün zamanlar böyleydi…​

• Beğen
Tepkiler: LsR
Ekli dosyayı görüntüle 8672
Uzun zaman sonra yazmaya çalışmak, günlerce sustuktan sonra ilk konuşmanın verdiği rahatsız hisle aynı. Söylemek istediklerim var ama başlamak hafiften rahatsız edici.

Artık zihnimdeki buğu hafif hafif açılıyor, bir yerlere tutunmadan ayaklarımı basabileceğim sağlam bir zemin bulmuşum gibi. En önemlisi "Hayır." demeyi öğrendim. Hala zaman zaman zor ama çok hafifledim. Kararsız kaldığımda çok sevdiğim bir yakınıma tavsiye verirmiş gibi düşünüyorum.

Bol kepçe dağıttığım şefkatten kendi payımı es geçmiyorum. Bugünün dünden farkı olsun isterken, bu bir görevmişçesine kendimi hırpalamıyorum. Özenle inşa ettiğim duvarlarımdan da kurtulmam gerektiğini öğrendim. Ters giden birçok şeyin sebebi kuramadığım bağlarmış. Ellerimi kavuşturup bir köşeye çekilip huysuzluk etmeye de son. Bu böyle özet gibi olsun şimdi yemeğe gidiyorum ayak üstü atıştırıp geliyorum...​

• Beğen
Ya normal insanları sevmiyorum ya da normal diye bir şey zaten yok. Gidip nerde psikolojisi bozuk, yaşama sevinci diye bir şeyden haberi olmayan insan var buluyorum. Sonra da kendilerine bayılıyorum.

Bir kişinin umudu da hepimize yetmiyor haliyle. Zorla öksürük şurubu içirilip tüm kötülükleri ciğerlerinde saklanan çocuklar gibi, olanı onlara dağıtıp huzursuzluklarını yutuyorum. Sonra boğulup boğulup yeniden hayata dönüyorum. Yükünü atan dönüp gidiyor, ben sıradakini bekliyorum...

• Beğen
Ekli dosyayı görüntüle 8673
Yazdıklarını okumaktan çok keyif aldığım bir tanıdıkla karşılaştım bugün... Gerçekten garip bi histi çünkü normalde insanları tanıdıkça iç dünyalarına şahit oluruz. Ama bu kez özünü bildiğim birinin dış dünyadaki yansımasını gördüm.

Ama insanların tanıştığımızdaki suskunluğumu yadırgamasını pek anladığım söylenemez. Çocukça sanırım ama utanıyorum....

• Beğen
İnsanın gerçek hislerini yalana bulayıp söylemesi, bazı soruların cevabını bilse bile başka şıkkı işaretlemesi, beklediği durakta o otobüsün oradan geçmediğini bildiği halde beklemesi ve sevmiyorum deyip yeni düşüncelere girememesi ya da seviyorum deyip bir şey yapamaması kadar çaresiz ve mecbur bir durum yoktur.​

• Beğen
Birine seni iyileştirme izni verdiğin zaman, kanatma izni de vermiş olursun.

Çünkü seni iyileştirdiğini gören, seni nereden kanatacağını da öğrenmiştir..

• Beğen

Saniyeler içinde aldığınız bir karar ya da düşünmeksizin yaptığınız ufacık bir hamle ile hayatınızı " ...yok artık, nasıl olabilir bu kadarı..." tarzı anlamsız yorumlarla izlediğiniz hayatların türevinde bulabilirsiniz. Hiç bir şey sadece filmlerde ya da kitaplarda olmuyor.

Size imkansız ya da büyük bir aptallık örneği gibi görünen şeyler, sizinle hemfikir olan çokça insana şu anda oluyor. Bize ne olacağını ise kesin olarak bilmemizin bir yolu yok.

O yüzden taraflıca ahkam kesmediğimiz güzel günleri görmek dileğiyle...

• Beğen
image

“Güzel insanları seviyorum ben.

Hani en çok huyu suyu güzel olanları.

Kendini ve haddini bilen, elindekine güvenip kimseyi küçümsemeyen, espriyi sevse de ağırlığı ile bilinenleri.

Hedef gözetmeden sevebilenlere ısınıyor kanım.

Çaresiziliklerinde çare üretenlerle dost olabiliyorum.

Tutkulu görüşleri olanlara hayranım bir de.

Menfaatleri için ilkelerinden dönmeyen.

Döneni de insandan bilmeyenlere akıyor

Ne güzel demiş Cahit ZARİFOĞLU;

Güzel insanlar biriktirin “nasılsın”

yerine, “yüreğin iyi mi” diye

sorsunlar..!​

• Beğen
Bazı günler zaman dursun denecek kadar güzel,

Bazı günler çabuk geçsin denecek kadar kötü.

Bazı anlar denizi olmayan şehirler gibi hisseder insan kendini.

İşte o an içindeki çocuğu dinlemeli.

Bazen insan, sil baştan diyebilmeli.!​

• Beğen
image

“Kendinize ait olan ‘tek seferlik’ bir hayatı,

başkalarını memnun etmek için

israf etmeyin...

Bağlanmayacaksın’ diyen şaire sesleniyorum .

Haklısın..!​

• Beğen
image

Bazen rüzgarın saçımı dağıtmasına,

Yağmur-un yüzümü ıslatmasına,

Birilerinin kalbimi kırmasına izin veririm.

Sonra;

Saçımı-toplarım,

Şemsiyemi-açarım,

Kalbimi kapatırım hepsi bu!.​

• Beğen