- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- 1 kg patates
- 1 çay kaşığı muskat cevizi (Rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 çay bardağı limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber, kimyon, sumak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 dal maydanoz (Kıyılmış)
Muskatlı Patates Humusu
Nasıl Yapılır
- Patatesleri yıkadıktan sonra haşlayın ve kabuğunu soyarak püre haline getirin.
- Tahin, iki yemek kaşığı sıcak su ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
- Patates püresine tahinli karışımı, havanda ezilmiş sarımsağı, tuzu ve rendelenmiş muskat cevizini ekleyin. Tekrar karıştırıp iyice püre haline getirin. Baharatlı patates püresini servis tabağına yayın.
- Üzeri için tereyağı ile zeytinyağını bir tavada eritip ısıtın. Patates püresinin üzerine gezdirin.
- Kırmızı toz biberi, kimyonu ve sumağı serpin. En son kıyılmış maydanozu serperek servis edin.