- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler:
►3-4 su bardağı un
►2 çorba kaşığı sıvı yağ
►1 adet yumurta
►1 tatlı kaşığı kabartma tozu
►1 çay bardağı su (azar azar eklenecek)
►1 çay kaşığı tuz
►Yarım su bardağı erimiş tereyağı
İç malzemesi
►250 gr. mantar
►1 çorba kaşığı tereyağı
►1 adet soğan
►Tuz, karabiber Üzerine
►Yumurta sarısı
Mantarlı Soğanlı Çörek Tarifi:
Un, sıvı yağ, tereyağı, kabartma tozu, tuz ve yumurtayı karıştırıp yoğurun. Elinize yapışmayan bir hamur hazırlayın. Gerekirse azar azar un ya da su ekleyebilirsiniz. Hamurunuzu buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle açarak ortasına harcınızı koyup dışına çıkmayacak şekilde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 170 derecede altın rengini alana kadar fırınlayın. Afiyet olsun..
İç malzemesi hazırlanışı: Küp doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Doğranmış mantarları ekleyerek kavurun. Baharatları serperek tüm malzemeyi birbirine yedirin.
►3-4 su bardağı un
►2 çorba kaşığı sıvı yağ
►1 adet yumurta
►1 tatlı kaşığı kabartma tozu
►1 çay bardağı su (azar azar eklenecek)
►1 çay kaşığı tuz
►Yarım su bardağı erimiş tereyağı
İç malzemesi
►250 gr. mantar
►1 çorba kaşığı tereyağı
►1 adet soğan
►Tuz, karabiber Üzerine
►Yumurta sarısı
Mantarlı Soğanlı Çörek Tarifi:
Un, sıvı yağ, tereyağı, kabartma tozu, tuz ve yumurtayı karıştırıp yoğurun. Elinize yapışmayan bir hamur hazırlayın. Gerekirse azar azar un ya da su ekleyebilirsiniz. Hamurunuzu buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle açarak ortasına harcınızı koyup dışına çıkmayacak şekilde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 170 derecede altın rengini alana kadar fırınlayın. Afiyet olsun..
İç malzemesi hazırlanışı: Küp doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Doğranmış mantarları ekleyerek kavurun. Baharatları serperek tüm malzemeyi birbirine yedirin.