- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- Mantarlı patates dolması
- 6 adet büyük boy patates
- 4 adet yumurta
- 10 adet mantar
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 8 dilim dana jambon
- 100 g mozzarella peyniri (Rendelenmiş)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 4-5 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Mantarlı Patates Dolması
Nasıl Yapılır
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri dizin, üzerine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber serperek önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirin.
- Mantarları temizleyip dilimleyin, soğanı ve biberleri küp doğrayıp hazırlayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, önce soğanı ekleyip sotelemeye başlayın.
- Ardından sırasıyla biberleri ve mantarları ilave ederek sebzeler yumuşayıp suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin. Daha sonra ince doğradığınız jambonu, tuzu ve baharatları ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.
- Patatesleri fırından aldıktan sonra üst kısımlarını yatay olarak kesin, içlerini de bir kaşık yardımıyla oyup çıkarın ve bir kaba aktarın.
- Yumurtaları bir kasede çırpın, ayırdığınız patatesin üzerine ekleyip karıştırın. Hazırladığınız mantarlı harcı ve maydanozu da ilave ederek iyice karıştırın.
- Elde ettiğiniz harcı patates çanaklarının içine paylaştırın ve fırın kabına alın. Üzerlerine rendelenmiş mozzarella peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
- Üzerlerine maydanoz serpin ve sıcak olarak servis edin.