Mantarlı Domates Dolması Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 11 gün
Mesajlar
18,014
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e

Mantarlı Domates Dolması Tarifi için Malzemeler​

  • 8-10 adet orta boy domates
  • İç malzemesi için;
  • 250-300 gr kültür mantarı
  • 2 adet yeşil sivribiber (tatlı olabilir)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
  • Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan pirinç
  • Ayrıca 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • Mantarlı Domates Dolması Tarifi Hazırlanışı​

    1. Domatesleri yıkayıp içlerini çay kaşığı yardımıyla oyun. İki domatesin içini alıp incecik doğrayın ve iç harcında kullanmak üzere kenarda bekletin. Kalan domates içlerini başka bir yemek için saklayabilirsiniz.
    2. İç malzemesini hazırlamak için; mantarları yıkayıp süzün. uzunlamasına incecik doğrayın. Soğanları yemeklik, biberleri incecik halkalar halinde dilimleyin. Pirinci de yıkayıp süzün. Zeytinyağı ve soğanı geniş bir tava ya da tencereye koyun.
    3. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Mantar, pirinç ve yeşil biberi ekleyip 5 dakika daha kavurun. Tuzu ve biberleri ilave edip ayırdığınız domates içini katın. Karıştırıp ocaktan alın. Hazırladığınız bu harcı içleri oyulmuş domateslere kaşık yardımıyla doldurun. Domateslerin kapaklarını kapatın.
    4. Geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip domates dolmalarını tencereye yerleştirin. domateslerin yarısını bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Biraz tuz serpip tencerenin kapağını kapatın ve orta ısılı ateşte kaynatın.
    5. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve domates ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Soğuyunca servise sunun. İsterseniz sarmısaklı yoğurtla da ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun...
    Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt