- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Mantarlı Domates Dolması Tarifi için Malzemeler
- 8-10 adet orta boy domates
- İç malzemesi için;
- 250-300 gr kültür mantarı
- 2 adet yeşil sivribiber (tatlı olabilir)
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
- Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan pirinç
- Ayrıca 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mantarlı Domates Dolması Tarifi Hazırlanışı
- Domatesleri yıkayıp içlerini çay kaşığı yardımıyla oyun. İki domatesin içini alıp incecik doğrayın ve iç harcında kullanmak üzere kenarda bekletin. Kalan domates içlerini başka bir yemek için saklayabilirsiniz.
- İç malzemesini hazırlamak için; mantarları yıkayıp süzün. uzunlamasına incecik doğrayın. Soğanları yemeklik, biberleri incecik halkalar halinde dilimleyin. Pirinci de yıkayıp süzün. Zeytinyağı ve soğanı geniş bir tava ya da tencereye koyun.
- Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Mantar, pirinç ve yeşil biberi ekleyip 5 dakika daha kavurun. Tuzu ve biberleri ilave edip ayırdığınız domates içini katın. Karıştırıp ocaktan alın. Hazırladığınız bu harcı içleri oyulmuş domateslere kaşık yardımıyla doldurun. Domateslerin kapaklarını kapatın.
- Geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip domates dolmalarını tencereye yerleştirin. domateslerin yarısını bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Biraz tuz serpip tencerenin kapağını kapatın ve orta ısılı ateşte kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve domates ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Soğuyunca servise sunun. İsterseniz sarmısaklı yoğurtla da ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun...