- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Kabak Sıyırma Yemeği Malzemeleri
- 1 Kilo kara kabak
- 2 Orta boy kuru soğan
- 1 Çay bardağı pirinç
- 1 Adet limon
- 2 Adet kesme şeker
- Birkaç dal dereotu
- Zeytinyağı ve tuz
- 1 Çay bardağı sıcak su (gerekirse biraz daha arttırılabilir)
- Kabakları yıkayın ve soyma aletiyle, fotoğrafta göründüğü gibi boylamasına dilimleyin.(kabuklarını soymayın,kabuklarını soymadan dilimleyin)
- Soğanları piyazlık ince ince dilimleyin ve tencere zeytinyağın da şeffaflaşana kadar kavurun.
- Soğanlar kavrulduğunda kabakları tencereye ekleyin.
- Limonu kabakların üzerine sıkın ve tuzunu serpin.
- Şekerini de ilave edin ve karıştırın.
- Kapağı kapalı olarak ,kısık ateşte 7-8 dakika pişirin.
- Sonra yıkadığınız ve süzdüğünüz pirinci ve sıcak suyunu da ekleyin ve tekrar karıştın, kapağını kapatın.
- Kısık ateşte , pirinçler ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Pişerken suyunu kontrol edin, gerekirse çok az daha ilave edebilirsiniz ama kabaklar kendi suyunu da saldığı için bu su yeterli gelecektir, gelmezse eğer çok az daha sıcak olarak ilave edin.
- Pişen yemeği ocaktan alın ve içine birkaç dal doğradığınız dereotunu ilave edip, karıştırın ve ılımaya bırakın.
- Ilık veya soğuk servis edin.