Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Kabak Sıyırma Tarifi

Katılım
2 yıl 9 ay 4 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
kabak-2-1-horz-768x463.jpg

Kabak Sıyırma Yemeği Malzemeleri

  • 1 Kilo kara kabak
  • 2 Orta boy kuru soğan
  • 1 Çay bardağı pirinç
  • 1 Adet limon
  • 2 Adet kesme şeker
  • Birkaç dal dereotu
  • Zeytinyağı ve tuz
  • 1 Çay bardağı sıcak su (gerekirse biraz daha arttırılabilir)
Kabak Sıyırma Yapılışı
  • Kabakları yıkayın ve soyma aletiyle, fotoğrafta göründüğü gibi boylamasına dilimleyin.(kabuklarını soymayın,kabuklarını soymadan dilimleyin)
  • Soğanları piyazlık ince ince dilimleyin ve tencere zeytinyağın da şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Soğanlar kavrulduğunda kabakları tencereye ekleyin.
  • Limonu kabakların üzerine sıkın ve tuzunu serpin.
  • Şekerini de ilave edin ve karıştırın.
  • Kapağı kapalı olarak ,kısık ateşte 7-8 dakika pişirin.
  • Sonra yıkadığınız ve süzdüğünüz pirinci ve sıcak suyunu da ekleyin ve tekrar karıştın, kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte , pirinçler ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişerken suyunu kontrol edin, gerekirse çok az daha ilave edebilirsiniz ama kabaklar kendi suyunu da saldığı için bu su yeterli gelecektir, gelmezse eğer çok az daha sıcak olarak ilave edin.
  • Pişen yemeği ocaktan alın ve içine birkaç dal doğradığınız dereotunu ilave edip, karıştırın ve ılımaya bırakın.
  • Ilık veya soğuk servis edin.
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
4 yıl 2 ay 25 gün
Mesajlar
25,600
Tepkime puanı
8,841
Yaş
35
Konum
Memed' Home
Web sitesi
forummeskeni.com
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Kabak tadı verdi derler ya .. bu konu aklıma şu soruyu getirdi.. Kabak çok lezzetli bir'şey değil bunu biliyoruz.. ama işte salçalı soğanlı suyu içine sevenleri varsa dere otu' sonra sarımsaklı yoğurtlu şekli yapılıyor..

Acaba diyorum kabak tek başına neden güzel bir tat olmuyorda yenilmiyor.. Mesela patlıcangiller'den ya bu şimdi.. Patlıcan bir şekilde sade bile yeniliyor ama kabak yenmiyor.. Bu kabak bana su gibi geliyor sanki hıyar'ın kardeşi gibi.. aynı familya'dan ama tam olarakta değil.. Kabağı kendisi olarak seven insan var'mıdır acaba..
 

Benzer konular

24,451Konular
87,817Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt