Harput köfte tarifi

Katılım
2 yıl 4 ay 7 gün
Mesajlar
18,107
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,221
Cinsiyet
bPg20e
31.jpg

MALZEMELER​

  • 1 su bardağı, bulgur
  • yarım kilo az yağlı dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (sosu için)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (sosu için)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (sosu için)
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan (sosu için)
  • 5 su bardağı su (sosu için)
  • 1 çay kaşığı tuz (sosu için)

HARPUT KÖFTE NASIL YAPILIR?​

  • 1. Geniş bir tepsi içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve reyhan ilave edin.
  • 2.Üstüne bir yumurta kırın.
  • 3.Üzerine Bulguru ekleyin ve yavaşça birkaç dakika yoğurun.
  • 4.Ayrı bir tepside küçük yuvarlaklar halinde ortasını parmağınızla basarak şekillendirin.
  • 5.Sosu için tereyağında salçayı kavurun ve baharatlarını ilave edin. Ardından tuz ve elinizle ovalayarak reyhanı ekleyin. Baharatların kokusu çıkınca su ilave edin.
  • 6.Kaynayan sosun içine köfteleri ilave edin. Birkaç dakika pişirin.
  • 7.Köfteler şiştiğinde ocağı kapatarak servis edin.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası;​

  • Kaynatma yaparken bulgurun dağılmaması için yavaş yavaş yoğurun ve elinizi düz şekilde tutun. Böylece bulgur yumuşayacak, kıyma ile özdeşleşecektir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt