Niğde'nin geleneksel tatlılarından olan halveter tatlısını un helvasından ayıran özelliği içine pekmez konulmasıdır. Pekmezin una yedirilmesi oldukça maharet ve özen istiyor.
Malzemeler
- 1 kase un
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Yarım çay kaşığı tuz
Halveter
Nasıl Yapılır
- Bir tencerede tereyağını eriterek unu pembeleşinceye kadar kavurun.
- İstenilen renk elde edilince ocağın altı kısılıp pekmez azar, azar ilave edilerek sürekli karıştırılır.
- Tuz eklenir ve kısık ateşte sürekli karıştırılarak pekmez una iyice yedirilir.
- Helva kıvamına gelince ateşten alınır.
- Cevizle süslenerek ılık olarak servis yapılır.