Halveter Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 23 gün
Mesajlar
17,956
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
halvater-nigde-1257c084-b725-4c0f-9acd-e62b25d4c963.jpg


Niğde'nin geleneksel tatlılarından olan halveter tatlısını un helvasından ayıran özelliği içine pekmez konulmasıdır. Pekmezin una yedirilmesi oldukça maharet ve özen istiyor.

Malzemeler​

  • 1 kase un
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Yarım çay kaşığı tuz

Halveter

Nasıl Yapılır​

  1. Bir tencerede tereyağını eriterek unu pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. İstenilen renk elde edilince ocağın altı kısılıp pekmez azar, azar ilave edilerek sürekli karıştırılır.
  3. Tuz eklenir ve kısık ateşte sürekli karıştırılarak pekmez una iyice yedirilir.
  4. Helva kıvamına gelince ateşten alınır.
  5. Cevizle süslenerek ılık olarak servis yapılır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt