Gılnış tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,928
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
503


MALZEMELER​

  • 1 adet köy tavuğu
    6-7 adet tane karabiber
    2-3 dal maydanoz
    Yarım limonun suyu
    2 adet piyazlık doğranmış soğan
    2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber
    2-3 dal ince kıyılmış reyhan
    1 çay kaşığı tuz
    HAMUR İÇİN
    500 gram un
    275 ml ılık su
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz
Hamur için un, su, tuz ve zeytinyağını geniş bir kaba alın. Orta sertlikte ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elinizde yuvarlayıp üzerini mutfak havlusu ile örtün ve oda ısısında 20 dakika dinlendirin. Hamuru elma büyüklüğünde bezelere ayırın. 1 adet bezeyi tezgaha alın ve elinizle yuvarlayarak parmak kalınlığında uzun şeritler yapın. Bu işlemi yaparken ara sıra tezgahı ve elinizi unlayın. Daha sonra 3'er cm boyunda kesin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. 1 adet hamuru avuçlarınızın içinde yuvarlayın. Sonra hafif unlanmış tezgaha koyup parmak uçlarınızla geniş tarafından bastırarak kendinize doğru yuvarlayarak çekin. Bu şekilde içi boş hamurlar elde edin. Kalan parçaları da aynı şekilde hazırlayın. Unlanmış tezgaha alıp üzerlerini örtün ve 40 dakika dinlendirin. Tavuğu tencereye alıp, üzerine karabiber, maydanoz, limon suyu, tuz ve üzerini dört parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin. Tavuk pişene kadar kaynatın. Tavuğu tencereden alıp etini didikleyin. Soğan ve yağı tavada kavurun. Üzerine toz kırmızıbiber serpip 1-2 yemek kaşığı tavuk suyu ilave edin ve pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın. Reyhanı katıp karıştırın. Gılnışları tavuğun suyunda haşlayın. Piştiklerinde suyun yüzeyine çıkacaklardır. Kepçe yardımıyla servis tabağına alın. Üzerlerine tavuk parçalarını koyup, soğanlı sosu gezdirin ve servis yapın.
 

Bükre

İhmal ettiğin herşey ölür
Katılım
3 yıl 6 ay 29 gün
Mesajlar
1,016
Tepkime puanı
506
Konum
Cinsiyet
bPg20e
Nasıl bir şey çok merak ediyorum
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt