Malzemeler
asma yaprağı
yarım kilo (kg)
kuru iç bakla
1,5 su bardağı
buğday
1 su bardağı
bulgur
1 su bardağı
soğan, orta boy
4 adet
tereyağı
1 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
1 yaprak
kuzu eti
yarım kilo (kg)
domates salçası
1 yemek kaşığı
domates
1 adet
dereotu
yarım demet
reyhan
1 yemek kaşığı
su
yarım su bardağı
tuz
1 tatlı kaşığı
kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı
Şefin Önerisi:
Mevsiminde değilse salamura yaprak kullanabilirsiniz.
Baklalı Sarma Nasıl Yapılır?
12 Adım1
Taze asma yapraklarını bol kaynar suda 12 dakika haşlayın.
2
Baklaları sıcak suda haşlayıp geniş bir kaba alın.
3
2 adet soğanı ince piyaz şeklinde doğrayın.
4
Salça, reyhan otu, kırmızı pul biber, tuz, dereotu, bulgur ve buğdayı ekleyin.
5
Domatesi ufak küpler halinde doğrayıp ilave edin.
6
Haşlayıp, süzdüğünüz asma yapraklarına hazırladığınız içi paylaştırarak kare şeklinde sarın.
7
Tencerenin alt kısmına asma yapraklarını serin.
8
Üzerlerine kuzu etlerini yerleştirin. Sardığınız sarmaları etlerin üzerine dizin.
9
Kalan ince doğrayıp tencereye alın.
10
Salça, su, tereyağı ve sıvıyağı ilave ederek sos elde edin.
11
Sosu dolmanın üzerine gezdirerek dökün.
12
Kısık ateşte pişirip sıcak servis edebilirsiniz.