Baklalı Sarma Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
baklali-sarma.webp

Malzemeler​


asma yaprağı
yarım kilo (kg)
kuru iç bakla
1,5 su bardağı
buğday
1 su bardağı
bulgur
1 su bardağı
soğan, orta boy
4 adet
tereyağı
1 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
1 yaprak
kuzu eti
yarım kilo (kg)
domates salçası
1 yemek kaşığı
domates
1 adet
dereotu
yarım demet
reyhan
1 yemek kaşığı
su
yarım su bardağı
tuz
1 tatlı kaşığı
kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı

Şefin Önerisi:​


Mevsiminde değilse salamura yaprak kullanabilirsiniz.

Baklalı Sarma Nasıl Yapılır?​

12 Adım
1
Taze asma yapraklarını bol kaynar suda 12 dakika haşlayın.
2
Baklaları sıcak suda haşlayıp geniş bir kaba alın.
3
2 adet soğanı ince piyaz şeklinde doğrayın.
4
Salça, reyhan otu, kırmızı pul biber, tuz, dereotu, bulgur ve buğdayı ekleyin.
5
Domatesi ufak küpler halinde doğrayıp ilave edin.
6
Haşlayıp, süzdüğünüz asma yapraklarına hazırladığınız içi paylaştırarak kare şeklinde sarın.
7
Tencerenin alt kısmına asma yapraklarını serin.
8
Üzerlerine kuzu etlerini yerleştirin. Sardığınız sarmaları etlerin üzerine dizin.
9
Kalan ince doğrayıp tencereye alın.
10
Salça, su, tereyağı ve sıvıyağı ilave ederek sos elde edin.
11
Sosu dolmanın üzerine gezdirerek dökün.
12
Kısık ateşte pişirip sıcak servis edebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt