MALZEMELER
- Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aralarını yağlamak için;
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İç harcı için;
- Yarım kg ıspanak
- 1 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Peynir
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
YAPILIŞI
- Yoğurma kabına unu, tuzu ve suyu alıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Üzerini örtelim ve bir saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye bölelim ve her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğüne gelene kadar açalım.
- Daha sonra aralarını yağlayarak açtığımız hamurları üst üste dizelim.
- Üzerlerini örtelim ve yarım saat dinlendirelim.
- Ispanakları ince ince doğrayalım ve üzerine kavurduğumuz salçalı soğanı, peyniri, tuz ve baharatları ilave edip karıştıralım.
- Dinlenen hamurların ilkini alalım ve elimizle çekiştirerek açabildiğimiz kadar büyük ve ince bir şekilde açalım.
- Daha sonra uzun olan kenarına iç harcından yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
- Son olarak kendi etrafında dolayıp gül böreği şeklini verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin ortasına yerleştirelim.
- Kalan hamurlar için de aynı işlemleri tekrarlayalım ve ortadaki hamurun etrafına dolayalım.
- Bir kasede yumurta sarısını ve sütü iyice karıştırıp böreğin üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Afiyet olsun!