Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Börek Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 23 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
citir-citir-el-acmasi-ispanaklli-borek-tarifi-380x380.jpg

MALZEMELER​

  • Hamuru için;
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aralarını yağlamak için;
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • İç harcı için;
  • Yarım kg ıspanak
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Peynir
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • YAPILIŞI​

    • Yoğurma kabına unu, tuzu ve suyu alıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
    • Üzerini örtelim ve bir saat dinlendirelim.
    • Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye bölelim ve her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğüne gelene kadar açalım.
    • Daha sonra aralarını yağlayarak açtığımız hamurları üst üste dizelim.
    • Üzerlerini örtelim ve yarım saat dinlendirelim.
    • Ispanakları ince ince doğrayalım ve üzerine kavurduğumuz salçalı soğanı, peyniri, tuz ve baharatları ilave edip karıştıralım.
    • Dinlenen hamurların ilkini alalım ve elimizle çekiştirerek açabildiğimiz kadar büyük ve ince bir şekilde açalım.
    • Daha sonra uzun olan kenarına iç harcından yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
    • Son olarak kendi etrafında dolayıp gül böreği şeklini verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin ortasına yerleştirelim.
    • Kalan hamurlar için de aynı işlemleri tekrarlayalım ve ortadaki hamurun etrafına dolayalım.
    • Bir kasede yumurta sarısını ve sütü iyice karıştırıp böreğin üzerine sürelim.
    • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
    • Afiyet olsun!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt