Oklavasız Çıtır Çıtır El Açması Börek Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 10 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9875

Malzemeler​

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5,5 su bardağı un
  • Arakatları için: Sıvı yağ
  • İç harcı için; 150 gr kıyma
  • Sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kilo ıspanak
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Yapılışı​

  1. Hamuru için bir yoğurma kabına yumurtayı, sütü ve tuzu alıp karıştırın. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ilave edip yoğurmaya başlayın.
  2. Mükemmel kıvamda bir hamur için uzun süre yoğurma işlemine devam etmelisiniz. Yoğurduğunuz hamuru un serptiğiniz bir tezgaha alıp 10 eşit bezeye ayırın.
  3. Bezeleri bir tepsiye dizip üstünü bez ile kapatın ve 15 dakika dinlendirmek üzere kenara kaldırın. Bu arada iç harcını hazırlamaya başlayın.
  4. İç harcı için bir tavaya yemeklik doğradığınız soğanları alıp yağda kavurmaya başlayın. Üzerine kıymayı ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin.
  5. En son tavayı ocaktan alıp içine yıkayıp doğradığınız ıspanakları da ekleyip iç harcın soğuması için kenara kaldırın.
  6. Kenardaki bezeleri sırasıyla bir merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. Bir tabağı sıvı yağ ile yağlayıp üzerine açtığınız hamurları dizip her katına tekrar sıvı yağ sürün.
  7. Her katını iyice yağladığınız üst üste dizilmiş hamurların üzerine bir poşet kapatıp 30 dakika dinlendirin. Yağların hamura iyice geçebilmesi için bu adım çok önemli.
  8. Dinlenen hamurları sırasıyla yağladığınız bir tezgaha alın. Üzerine tekrar yağ gezdirip elinizle kenarlarından çeke çeke açmaya başlayın.
  9. İncecik açtığınız hamurun içine kenarda soğuyan iç harcını serpip rulo şeklinde yuvarlayın. Çok sıkı şekilde sarmayın yoksa çıtır olmaz.
  10. Rulo yaptığınız hamurun iki ucundan tutarak tezgaha vurarak genişletin. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisine dizin.
  11. Hazırladığınız böreğin üzerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış alt-üst ayar 200 derece fırında nar gibi kızarana dek pişirin.
  12. Pişen böreğin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
  13. Afiyet olsun!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt