- Katılım
- 2 yıl 8 ay 5 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
ÇITIR KAŞARLI KARNABAHAR KÖFTESI MALZEMELERİ
Yarım Orta boy Karnabahar
1 Adet Yumurta
4 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Ekmek Kırıntısı
Dereotu (Bir tutam)
Maydanoz (Bir Tutam)
Yarım Çay Kaşığı Pul biber
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Tuz
Su(Haşlamak için)
İç Malzemesi;
Kaşar Peyniri
Pane İçin;
Galeta Unu
Kızartmak için;
Sıvı yağ
ÇITIR KAŞARLI KARNABAHAR KÖFTESI NASIL YAPILIR?
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayalım ve suyunu süzelim.
Karnabahar sulu olursa toparlanması zor olur o nedenle suyunun olmamasına dikkat edin.
Derin kabın içinde soğumuş olan karnabaharı çatalla ezelim ve içine geri kalan bütün malzemeleri ekleyip yoğuralım harcın içinden parçalar alıp ortasına kaşar peynirini koyalım ve şeklini verip galeta ununa bulayarak kızgın sıvı yağda orta ateş de spatula ile çevirerek kızartıp fazla yağını alması için kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıp sıcak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz.
Yarım Orta boy Karnabahar
1 Adet Yumurta
4 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Ekmek Kırıntısı
Dereotu (Bir tutam)
Maydanoz (Bir Tutam)
Yarım Çay Kaşığı Pul biber
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Tuz
Su(Haşlamak için)
İç Malzemesi;
Kaşar Peyniri
Pane İçin;
Galeta Unu
Kızartmak için;
Sıvı yağ
ÇITIR KAŞARLI KARNABAHAR KÖFTESI NASIL YAPILIR?
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayalım ve suyunu süzelim.
Karnabahar sulu olursa toparlanması zor olur o nedenle suyunun olmamasına dikkat edin.
Derin kabın içinde soğumuş olan karnabaharı çatalla ezelim ve içine geri kalan bütün malzemeleri ekleyip yoğuralım harcın içinden parçalar alıp ortasına kaşar peynirini koyalım ve şeklini verip galeta ununa bulayarak kızgın sıvı yağda orta ateş de spatula ile çevirerek kızartıp fazla yağını alması için kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıp sıcak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz.