Çıtır kaşarlı karnabahar köftesi nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 2 gün
Mesajlar
17,890
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,183
Cinsiyet
bPg20e
ÇITIR KAŞARLI KARNABAHAR KÖFTESI MALZEMELERİ

Yarım Orta boy Karnabahar

1 Adet Yumurta

4 Yemek Kaşığı Un

2 Yemek Kaşığı Ekmek Kırıntısı

Dereotu (Bir tutam)

Maydanoz (Bir Tutam)

Yarım Çay Kaşığı Pul biber

Yarım Çay Kaşığı Karabiber

Tuz

Su(Haşlamak için)

İç Malzemesi;

Kaşar Peyniri

Pane İçin;

Galeta Unu

Kızartmak için;

Sıvı yağ

citir-kasarli-karnabahar-koftesi-06042021161770076882019ba0.jpg

ÇITIR KAŞARLI KARNABAHAR KÖFTESI NASIL YAPILIR?

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayalım ve suyunu süzelim.

Karnabahar sulu olursa toparlanması zor olur o nedenle suyunun olmamasına dikkat edin.

Derin kabın içinde soğumuş olan karnabaharı çatalla ezelim ve içine geri kalan bütün malzemeleri ekleyip yoğuralım harcın içinden parçalar alıp ortasına kaşar peynirini koyalım ve şeklini verip galeta ununa bulayarak kızgın sıvı yağda orta ateş de spatula ile çevirerek kızartıp fazla yağını alması için kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıp sıcak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt