Zeytinyağlı bezelye nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 3 ay 11 gün
Mesajlar
18,014
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9059

MALZEMELER
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet büyük boy havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 300 gram bezelye (ayıklanmış)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
Üzeri için:
  • 1 adet limon suyu
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 tutam dereotu

ZEYTİNYAĞLI BEZELYE YAPILIŞI​

  • Soğanı yemeklik doğrayın ve geniş bir tencereye alın. Üzerine zeytinyağını ekleyerek kısık ateşte kavurmaya başlayın.
  • Bu sırada havuçları ve biberi küp küp doğrayın.
  • Soğanların üzerine havuç ve biberleri ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Üzerine bezelyeleri ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun.
  • Suyunu ve tuzunu da ekleyin ve kapağını kapatarak, yaklaşık 20-30 dakika boyunca bezelyeler yumuşayana dek pişirmeye bırakın.
  • Bu sırada limonun suyunu sıkın. Sarımsakları ezerek limon suyu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.
  • Bezelye piştikten sonra tencerenin altını kapatıp oda sıcaklığına gelene dek bekleyin. Ilınan bezelyeye limonlu sosu ilave ederek karıştırın.
  • Üzerine dereotunu ekleyerek soğuk ya da oda sıcaklığında servis edin. Afiyet olsun!

 

Benzer konular

Geri
Üst Alt