Zeytinyağlı Kabak İmam Bayıldı Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,930
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
bugun-ne-pisirsem-yenigun-gazetesi-izmir.jpg


Malzemeler

4 adet orta boy kabak
2 baş sarımsak
2 adet orta boy soğan
2 adet büyük boy domates
3 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı kabak imam bayıldı tarifi için, 2 adet soğanı ince ince doğrayın ve 3 adet yeşil biberi de doğrayın. Geniş bir tencereye soğan ve biberleri ekleyin. Üzerine çeyrek su bardağı zeytinyağı dökün. Tarife uygun olarak 2 yemek kaşığı şeker ve tuz ekleyin, ardından orta ateşte 5 dakika kadar soteleyin.

Diğer yandan, 4 adet kabakları ortadan ikiye kesin. Kabak parçalarının uç kısımlarını bıçak yardımıyla hafifçe yarık şeklinde kesin, böylece kabaklar daha iyi pişecektir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt