Zeytinyağlı Kabak Makarna Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
d66db3f4-4b5c-40ae-868f-f47c802b39a7.Jpeg

Zeytinyağlı Kabak Makarna Tarifi İçin Malzemeler​

  • 6 adet orta boy kabak (iyice yıkanmış, kabukları ile birlikte meyve soyacağı ile incecik kesilmiş)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 5 diş sarımsak (incecik doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • ½ demet dereotu
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Zeytinyağlı Kabak Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?​

1. Öncelikle kabakları iyice yıkayıp kurulayın.

2. Kabakların sapını kesin.

3. Meyve soyacağı yardımıyla kabakları aşağıdan yukarıya doğru incecik şeritler şeklinde dilimleyin.

4. Çekirdekli kısmına geldiğinizde bu kısmı dilimlemeyin kenara alın. (Mücver veya sebze çorbası için değerlendirebilirsiniz.)

5. Geniş bir tencereye zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğanı ve incecik doğranmış sarımsakları ilave edin.

6. Karıştırarak 5 dakika kavurun.

7. Devamında uzun şeritler şeklinde incecik dilimlediğiniz kabakları ekleyin.

8. Tuz, karabiber ile lezzetlendirin.

9. Suyunu ilave edin.

10. Üzerini kapatıp orta dereceli ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika pişirin.

11. Piştikten sonra üzerine dereotu serpiştirip 10 dakika dinlendirin.

12. Dinlendikten sonra sarımsaklı yoğurt eşliğinde ılık olarak servise sunun.

Zeytinyağlı Kabak Makarna Tarifi İçin İpuçları​

Meyve soyacağı yerine rende kullanarak kabakları rendeleyerek te bu tarifi uygulayabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt