Zeytinyağlı enginar dolması tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e

MALZEMELER

6 adet enginar
1 su bardağı pirinç
2 adet orta boy soğan

Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım demet taze dereotu
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Limon
z.webp


YAPILIŞI

  • Enginarların saplarını kesip, uçlarını düz bir şekilde keserek temizleyin. Ardından limonlu su dolu bir kabın içine alarak kararmalarını önleyin.
  • Bir tencerede pirinci suda bekletin. Soğanları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alarak kavurun.
  • Kavrulan soğanın üzerine süzülmüş pirinci ekleyin. Birkaç dakika kadar pirinci kavurun ve üzerine su ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

  • Pişen pirinci ocaktan alın. İçerisine doğranmış dereotu, maydanoz, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyerek karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Temizlenmiş enginarları açarak içlerine hazırladığınız karışımdan paylaştırın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek tencereye dizin.
  • Enginarları düzenlediğiniz tencereye yarım bardak su ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.
  • Pişen zeytinyağlı enginar dolmalarını servis tabağına alarak, isteğe bağlı olarak limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt