Malzeme Listesi
Hamurunu hazırlamak için;
- 1 su bardağı un
- 1 adet çırpılmış oda sıcaklığında yumurta
- 1 tepeleme çay kaşığı hamur kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ya da böreklik beyaz peynir
- 2 dal doğranmış taze yeşil soğan ya da 1 tutam ince doğranmış maydanoz veya dereotu
- 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Hamuruna eklenen yumurta, çırpıldıktan sonra ilave edilmelidir.
- Hazırlanan hamuru aktarmadan önce, pişirme işlemini yapacağınız tavaya sıvı yağ eklemeniz gerektiğini hatırlatırız.
- Hamur, tavanın kapağı kapalı ve eğer deliği varsa kapatılarak kısık ateşe ayarlı ocakta kontrollü biçimde pişirilmelidir.
- Altı pişen kahvaltılık, üzeri sıvı yağ ile yağlandıktan sonra ters çevrilip diğer yüzü de aynı şekilde kızartılmalıdır.
- Pişirilip ilk sıcağı geçtikten sonra dilimlenerek servise hazır hale getirilir.