Püf noktaları ile tavada lahmacun tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
074510767-lahmacun2.jpg

TAVADA LAHMACUN TARiFi​

Malzemeler

Hamuru için:


1 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 silme yemek kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

6 su bardağı un

İç harcı için:

500 gram orta yağlı kıyma

2 adet kuru soğan

3 adet yeşil biber

2 adet kapya biber

1 adet domates

7-8 dal maydanoz

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tatlı veya acı biber salçası

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı

Hamur için ılık sütü karıştırma kabına alın. Sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Unu yavaş yavaş

ekleyin. Kıvam alana kadar ılık suyu ekleyin ve yoğurun.

Daha sonra tezgahı unlayıp, hamuru küçük küçük bezelere ayırın. Üzerine bez örtüp dinlendirmeye bırakın.

İç harcı için rondoya soğanı yeşil biberi, kapya biberi ekleyin ve çekin. Sonra kıymayı ilave edip biraz daha çekin. Daha sonra domates ve maydanoz, salça, tuz ve sıvı yağı ekleyip çok aza daha çekin. En son baharatları ekleyip karıştırın.

Pişirme aşamasında teflon bir tavayı alın ve ilk bezeyi tabak büyüklüğünde açın.

Açtığımız beze üzerine iç harcı aralıklı bir şekilde yayın. Sonra ısıtılmış teflon tavaya yerleştin.

Çıtır çıtır olması için ocağı yüksek ayarda açın. Lahmacunun altı kızarınca alın.

Bütün bezelere aynı işlemi yapın. Biri pişerken diğerini hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

TAVADA LAHMACUN NASIL YAPILIR? PÜF NOKTALARI NELERDİR?​

Lahmacun hazırlanırken öncelikle hamur yapılmalıdır. Bu hamurlar da yırtılmayacak kadar ince bir şekilde açılmalıdır. Bu sayede lahmacun da daha lezzetli olacaktır.

Lahmacunlar pişirilirken de sık sık kontrol edilmesi gerekmektedir. Yanmamasına dikkat edilmeli.

Lahmacunlar pişirildikten sonra ağzı kapalı bir saklama kabı ve ya tencerelerin içerisine konulmalıdır. Bu sayede lahmacun kurumadan tazeliğini korumaktadır.

Lahmacunun iç harcı hazırlanırken maydanoz ve domatesin miktarı fazla olduğunda lahmacunun lezzeti de artacaktır.

Harcı kolay sürebilmeniz için hafif akışkan hazırlamanızda fayda var. Harç çok katı olduysa biraz su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Lahmacun hazırlanırken harç hamurun üzerine iyice yayılmalıdır.
 
Katılım
1 yıl 11 ay 4 gün
Mesajlar
19
Tepkime puanı
17
Yaş
36
Konum
İstanbul
İsim
NG
Memleket
Kayseri
Meslek
Tuhafiye
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Tadı güzel hamuru kuru oluyor bazen yaparım antep usulü
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
25,232
Tepkime puanı
8,697
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Taş fırın yerini tutmaz... Ama yapılır...
 
Geri
Üst Alt