Malzemeler
Krema için
- 1 su bardağı portakal suyu
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için
- 1 çay bardağı krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Portakal dilimleri
Servis için
Portakal Kreması
Nasıl Yapılır
Portakal kreması için gerekli olan tüm malzemeyi orta boy bir sos tenceresine alın. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Portakalları ortadan ikiye kesip içlerini çıkartın. Ortasına portakal kremasından koyup buzdolabında en az iki saat bekletin. Pudra şekeri ve kremayı çırpın. Bir sıkma torbasına doldurup portakal kremalı tatlıların üzerine sıkın. Küp doğradığınız portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.