Pırasalı Tava Böreği Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
pirasali-tava-boregi_4x3_348-730x548.jpg


Pırasalı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler​

  • 3 tane yufka
  • 1 tane soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kilo pırasa
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ


Pırasalı Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?​

1 tane yemeklik doğranmış soğanı yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz. Yarım kilo yıkanmış ayıklanmış ve ince ince doğranmış pırasaları soğanların üzerine atıyoruz. Birlikte kavuruyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber ve yarım çay bardağı su koyup biraz pişiriyoruz. (İyice suyunu çektiriyoruz)
Bir kapta 1 tane yumurta, 1 su bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağı el çırpıcısıyla çırpıyoruz. Yağladığımız bir tavanın altına elimizle kopardığımız yufkaları dizip malzemeden gezdiriyoruz ve tekrar yufkaları kopararak üzerine koyuyoruz. (bunu 1.5 yufka için yapıyoruz) Üzerine hazırladığımız pırasalı harçtan dökerek tekrar yufkaları koparıyoruz ve tekrar malzemeden gezdiriyoruz.(Bunu da 1.5 yufka için yapıyoruz. Toplamda 3 yufka kullanıyoruz) Altı ve üstü kızarana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun…
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt