Pırasalı muska börek tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e

MALZEMELER

5 adet yufka
İç harcı için:
1 kilo pırasa

2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
Tuz
İçine sürmek için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
pirasali-borek-4-1024x684.png


YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet pırasalı muska böreğini yapmaya iç harcımızı hazırlamakla başlayalım. Bunun için pırasalarımızı yıkayalım ve ince ince keselim. Yapışmaz bir tavaya doğradığımız pırasaları koyalım. Orta ateşte kavurmaya başlayalım. Pırasalar suyunu salıp çekince içine sıvıyağı ekleyelim. 2 tur karıştırdıktan sonra içine salçayı, pul biberi, karabiberi, tuzu da ekleyip kavuralım. Kavrulan pırasaları soğumaya bırakalım. Böreğimizi yaparken kavurduğumuz pırasaları soğuk olması oldukça önemli. Sıcak olursa yufkalarda yırtılma yapabilir. Şimdi de böreklerimizi sarmaya başlayalım. Bunun için bir adet yufkayı tezgahın üzerine serelim. Yufkanın her tarafına yumurta fırçası yardımı ile sıvıyağ ile yağlayalım. Ardından yufkaları 4 parmak kalınlığında şeritler halinde keselim. Yufkanın bir başına pırasalı harcımızdan bir kaşık yayalım. Yufkamızı üçgen şekilde bir sağda bir soldan olacak şekilde katlayalım. Bütün yufkalar bitene kadar bu işleme devam edelim. Sardığımız börekleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Daha sonra çörek otu ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pırasalı muska böreklerinin üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen böreklerimizi sıcak sıcak servis edelim.


AFİYET OLSUN...
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt