Brokoli Çorbası (Havuçlu – Pırasalı) Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 16 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
brokoli_corbasi_nasil_yapilir-640x445.jpg


Malzemeler:

  • 1 kök brokoli (200 gr)
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 sap pırasa
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • 6-7 su bardağı su


Brokoli Çorbası (Havuçlu – Pırasalı) Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Havuç, soğan ve patatesi soyup küp küp doğrayın. Brokoliyi yıkayıp parçalara ayırın.
  2. Pırasanın ilk kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın. Sarımsakları da soyup 2 ye bölün.
  3. Zeytinyağını tencereye alın, soğanı, sarımsakları, patates, pırasa ve havucu tencereye ilave edip 3-4 dakika soteleyin.
  4. 5 su bardağı sıcak su ve brokoli parçalarını ilave ederek tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirin. İstediğiniz kıvama göre 1-2 su bardağı daha sıcak su ekleyerek 6 dakika daha pişirin.
  6. İsteğe göre haşlanmış brokoli parçalarıyla servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt