Malzemeler:
- 1 kök brokoli (200 gr)
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 sap pırasa
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 2 diş sarımsak
- 5-6 su bardağı sıcak su
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- 6-7 su bardağı su
Brokoli Çorbası (Havuçlu – Pırasalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuç, soğan ve patatesi soyup küp küp doğrayın. Brokoliyi yıkayıp parçalara ayırın.
- Pırasanın ilk kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın. Sarımsakları da soyup 2 ye bölün.
- Zeytinyağını tencereye alın, soğanı, sarımsakları, patates, pırasa ve havucu tencereye ilave edip 3-4 dakika soteleyin.
- 5 su bardağı sıcak su ve brokoli parçalarını ilave ederek tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirin. İstediğiniz kıvama göre 1-2 su bardağı daha sıcak su ekleyerek 6 dakika daha pişirin.
- İsteğe göre haşlanmış brokoli parçalarıyla servis yapın.