- Katılım
- 4 yıl 1 ay 28 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Börek, sabah kahvaltısına, ikindi çayına, bayramlara, kutlama yemeklerine, kermeslere, misafir sofrasına, atıştırmalığa kadar her masaya yakışan bir hamur işidir. Pırasalı börek ise hafif olması ile hamur işi sevmeyenlere bir alternatiftir.
Malzemeler
2 orta boy havuç
1 fincan su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kilo pırasa
4 adet yufka
1 fincan süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 fincan yoğurt
Yapılışı
Pırasaları temizleyip ufak ufak doğrayın.
Havuç ve patatesi soyup rendeleyin.
Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve pırasaları kısık ateşte kavurmaya başlayın. Tuzunu kavurmaya başlarken ekleyelin ki pırasalar diri kalmasın.
Havuç ve patatesleri de ekleyip azıcık daha kavurun. Eğer siz de ocak başında beklemeyi sevmeyenlerdenseniz, bir fincan suyu harcınıza ekleyip üstünü kapakla kapatabilirsiniz. Böylelikle iç harcınız daha hızlı pişecektir ve pırasalar diri kalmayacaktır.
Yoğurt, süt, yumurta ve sıvıyağı bir kapta çırpın.
Fırın tepsinizi yağlayın ve yufkanızı serin. Soğumuş pırasalı harcı ve yoğurtlu harcınızı her köşeye güzelce sürün. Diğer kat yufkanızı ekleyin ve benzer işlemi tekrarlayın.
Kalan sosu böreğinizin en üst katına sürün, böylelikle daha çıtır ve kızarmış bir börek elde edeceksiniz.
180 derecede, 30 dk üstü kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
2 orta boy havuç
1 fincan su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kilo pırasa
4 adet yufka
1 fincan süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 fincan yoğurt
Yapılışı
Pırasaları temizleyip ufak ufak doğrayın.
Havuç ve patatesi soyup rendeleyin.
Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve pırasaları kısık ateşte kavurmaya başlayın. Tuzunu kavurmaya başlarken ekleyelin ki pırasalar diri kalmasın.
Havuç ve patatesleri de ekleyip azıcık daha kavurun. Eğer siz de ocak başında beklemeyi sevmeyenlerdenseniz, bir fincan suyu harcınıza ekleyip üstünü kapakla kapatabilirsiniz. Böylelikle iç harcınız daha hızlı pişecektir ve pırasalar diri kalmayacaktır.
Yoğurt, süt, yumurta ve sıvıyağı bir kapta çırpın.
Fırın tepsinizi yağlayın ve yufkanızı serin. Soğumuş pırasalı harcı ve yoğurtlu harcınızı her köşeye güzelce sürün. Diğer kat yufkanızı ekleyin ve benzer işlemi tekrarlayın.
Kalan sosu böreğinizin en üst katına sürün, böylelikle daha çıtır ve kızarmış bir börek elde edeceksiniz.
180 derecede, 30 dk üstü kızarana kadar pişirin.