Pırasa Yoğurtlaması Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 20 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
pirasa-yogurtlamasi_4x3_1708-730x548.jpg


Pırasa Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1 kilo pırasa
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Üzeri için
  • Pul biber


Pişirme Önerisi​

* Dilerseniz sıvı yağ ile birlikte pul biber yakarak da yoğurdun üzerine dökebilirsiniz.

Pırasa Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?​

1 kilo pırasayı ayıklıyoruz ve yıkıyoruz. İnce ince doğruyoruz. Bir pilav tenceresinde 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğanı yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz. Üzerine doğradığımız pırasaları ilave ediyoruz. 1 çay bardağı su ekliyoruz. Üzerine yarım tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber serpiyoruz ve harmanlıyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Pırasalar pişerken 1 kase yoğurdun içerisine 2 diş ezilmiş sarımsak ilave ederek harmanlıyoruz.

Pişen pırasalarımızı bir servis tabağına alıyoruz ve üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz. Yoğurdun üzerine de pul biber serperek servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt