- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Pırasa Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 1 tane kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Pul biber
Pişirme Önerisi
* Dilerseniz sıvı yağ ile birlikte pul biber yakarak da yoğurdun üzerine dökebilirsiniz.Pırasa Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
1 kilo pırasayı ayıklıyoruz ve yıkıyoruz. İnce ince doğruyoruz. Bir pilav tenceresinde 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğanı yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz. Üzerine doğradığımız pırasaları ilave ediyoruz. 1 çay bardağı su ekliyoruz. Üzerine yarım tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber serpiyoruz ve harmanlıyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Pırasalar pişerken 1 kase yoğurdun içerisine 2 diş ezilmiş sarımsak ilave ederek harmanlıyoruz.
Pişen pırasalarımızı bir servis tabağına alıyoruz ve üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz. Yoğurdun üzerine de pul biber serperek servis yapıyoruz. Afiyet olsun...