MALZEMELER
- 2 adet pırasa
- 2 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı un
AŞÇININ NOTU
Kaşığa alıp tavada pişireceğiniz mücverlerin kalın olmamasına özen gösterin. Bu tarifi kızartmak zorunda değilsiniz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında da pişirebileceğiniz bu tarif o şekilde daha az yağlı olacaktır. Un ayarına dikkat etmekte fayda var. Az koyduğunuzda mücveriniz dağılabilirken çok koyarsanız mücverinizden un tadı alabilirsiniz. Mücveri yoğurt ya da sevdiğiniz bir sosla ikram edebilirsiniz.
YAPILIŞI
- Pırasa ve maydanozları incecik doğrayın.
- Sırasıyla yumurtayı, baharatları ve yeşillikleri ekleyin.
- En son unu yavaşça ekleyin ve karıştırın.
- Tavaya koyduğunuz yağı kızdırın ve harçtan aldığınız parçaların iki tarafını da kızdırın
Ve mücveriniz hazır. Sıcak ya da ılık olarak, yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.