- Mesajlar
- 16,954
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 5,714
- Cinsiyet
Pırasa Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Pırasayı derin dondurucuda saklamak için uygulayabileceğiniz 3 yöntem bulunmaktadır. Bunlar çiğ, şoklama ve haşlama yöntemleridir. Bu yöntemlerin üçü de doğru uygulandığı zaman oldukça güvenilirdir. Derin dondurucuda pırasa saklamak için hangi yöntemi uygularsanız uygulayın ilk olarak pırasaları güzelce temizlemeli ve sonrasında sirkeli su ile yıkamalısınız. Bu şekilde sebzenin içindeki toz ve kumları da temizlemeniz mümkün. Pırasaları anlattığımız şekilde temizledikten sonra kesme tahtasına alarak uzunlamasına ya da halka olarak doğrayabilirsiniz. Buradan sonrasında ise aşağıda bahsedeceğimiz yöntemlerden istediğinizi uygulayabilirsiniz.
Pırasayı Dondurucuya Çiğden Koymak
Dondurucuda pırasa saklamak isterseniz bunları çiğ olarak dondurucuya koyabilirsiniz. Temizleyip yıkadığınız pırasaları doğradıktan sonra bunları tek pişirimlik porsiyonlara ayırın. Pırasaları buzdolabı poşetine koyun ve poşetin içindeki havayı aldıktan sonra poşetin ağzını sıkı bir şekilde kapatın. Poşetin üzerine tarihin yazılı olduğu bir kağıt yapıştırdıktan sonra bunu derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.Pırasayı Şoklayarak Dondurucuya Koymak
Birçok sebzeyi derin dondurucuda saklamak için uygulanan şoklama yöntemi pırasa içinde uygulanabilir. Bu yöntemi uygulamak için pırasaları yukarıda anlattığımız şekilde güzelce temizleyin ve doğrayın. Sonrasında doğradığınız pırasaları tel bir süzgece alın ve kaynar suyun içine koyun. 3 dakika bu şekilde kaynar suda beklettikten sonra süzgeci sudan alıp bunu çeşmenin altına tutun. Soğuk sudan geçirdiğiniz pırasaları bir süre suyunu süzmesi için beklettikten sonra bunları birer pişirimlik porsiyonlara ayırın. Buzdolabı poşetinin içine şoklanmış pırasaları koyduktan sonra poşetin içindeki havayı alın ve ağzını sıkıca kapatarak poşetin üzerine tarihi yazdığınız bir kağıt yapıştırın. Tüm bu aşamalardan sonra pırasayı derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Pırasayı Haşlayarak Dondurucuya Koymak
İsterseniz pırasayı haşlanmış halde de derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Bunun için ilk olarak pırasaları güzelce temizleyin, yıkayın ve uygun şekilde doğrayın. Daha sonra bir tencerede haşlayın ve haşlanmış pırasaları hiç sudan geçirmeden süzerek doğrudan buzdolabı poşetine alın. Poşetin içindeki havayı iyice aldıktan sonra ağzını sıkıca kapatarak derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.Pırasa Dondurucuda Kaç Ay Saklanır?
İlk kez derin dondurucuya pırasa koyacak olanlar, pırasa dondurucuda kaç ay saklanır? diye merak edebilirler. Pırasayı derin dondurucuda kaç ay saklayabileceğiniz uygulayacağınız yönteme göre farklılık göstermektedir. Pırasayı derin dondurucuya çiğ olarak koyacaksanız 6 ay boyunca taze olarak saklayabilirsiniz. Haşlanmış pırasa ise dondurucuda 4 ay taze olarak muhafaza edilebilir. Eğer pırasayı şokladıktan sonra dondurucuya kaldıracaksanız o zaman bu süre 8 ay olacaktır.Bu yazımızda derin dondurucuda pırasa saklamak için uygulayabileceğiniz yöntemleri sizlerle paylaştık. Bu yöntemlerin etkili olması için pırasaları buzdolabı poşetine koyduktan sonra poşetin havasını iyice almanız gerekmektedir. Ayrıca poşetin içine hava girmemesi için de ağzını sıkı bir şekilde kapatmanız gerektiğini unutmayın. Bu yazımızda paylaştığımız pratik bilgileri doğru olarak uygularsanız pırasayı derin dondurucuda güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.