Patlıcanlı Galette Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 8847
240 g un
5 g tuz
125 g Pınar Tereyağı (soğuk, küp kesilmiş)
40 ml buz gibi su
5 damla elma sirkesi
4 adet orta boy patlıcan (közlenip soyulmuş)
5-6 adet çeri domates
50 g Pınar Beyaz Peynir
1 adet yumurta sarısı
yeteri kadar susam

Nasıl Yapılır?​

  • 1
    Unu ve tuzu stand mikseri kabına alın.
  • 2
    Soğuk tereyağı parçalarını ekleyin ve karıştırmaya başlayın.
  • 3
    Küçük taneli karışım haline geldiğinde soğuk suyu ve elma sirkesini ekleyin, biraz daha karıştırdıktan sonra tezgaha alın.
  • 4
    Avuç içinizle hamurun sıcaklığını yükseltmeden, parmaklarınızla hızlıca toparlayıp streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • 5
    Bu esnada fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • 6
    Dinlenen hamuru dolaptan alıp hafifçe unlanmış tezgahta daire formunda açın. Kenarlardan 4-5 cm boşluk kalacak şekilde ortasına kabaca ezdiğiniz, baharat ve tuz eklediğiniz közlenmiş patlıcanları yayın. Kenarlarını kapatın ve ortasına dilimlenmiş çeri domatesleri dizerek, peynir serpin.
  • 7
    Hamurun kenarlarına az su ile açılmış yumurta sarısı sürüp, yeteri kadar susam serpin.
  • 8
    Önceden ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt