- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 8847
240 g un
5 g tuz
125 g Pınar Tereyağı (soğuk, küp kesilmiş)
40 ml buz gibi su
5 damla elma sirkesi
4 adet orta boy patlıcan (közlenip soyulmuş)
5-6 adet çeri domates
50 g Pınar Beyaz Peynir
1 adet yumurta sarısı
yeteri kadar susam
240 g un
5 g tuz
125 g Pınar Tereyağı (soğuk, küp kesilmiş)
40 ml buz gibi su
5 damla elma sirkesi
4 adet orta boy patlıcan (közlenip soyulmuş)
5-6 adet çeri domates
50 g Pınar Beyaz Peynir
1 adet yumurta sarısı
yeteri kadar susam
Nasıl Yapılır?
- 1
Unu ve tuzu stand mikseri kabına alın. - 2
Soğuk tereyağı parçalarını ekleyin ve karıştırmaya başlayın. - 3
Küçük taneli karışım haline geldiğinde soğuk suyu ve elma sirkesini ekleyin, biraz daha karıştırdıktan sonra tezgaha alın. - 4
Avuç içinizle hamurun sıcaklığını yükseltmeden, parmaklarınızla hızlıca toparlayıp streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin. - 5
Bu esnada fırını 180°C’ye ayarlayın. - 6
Dinlenen hamuru dolaptan alıp hafifçe unlanmış tezgahta daire formunda açın. Kenarlardan 4-5 cm boşluk kalacak şekilde ortasına kabaca ezdiğiniz, baharat ve tuz eklediğiniz közlenmiş patlıcanları yayın. Kenarlarını kapatın ve ortasına dilimlenmiş çeri domatesleri dizerek, peynir serpin. - 7
Hamurun kenarlarına az su ile açılmış yumurta sarısı sürüp, yeteri kadar susam serpin. - 8
Önceden ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.