Patlıcan Şayan Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 25 gün
Mesajlar
17,957
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,193
Cinsiyet
bPg20e
2SqUo.jpg

Malzemeler:

  • 4-5 adet patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı irice dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
Yapılışı:
  • Patlıcanlar fırının ızgarasında veya tercihen odun ateşinde közlenir.
  • Kabuklarının içinden kaşık yardımıyla sıyrılıp, alınır.
  • İri parçalar halinde doğranarak, servis tabağına yayılır.
  • Biraz tuz eklenerek dövülmüş sarımsak, süzme yoğurt ve yoğurdun sulu tarafından alınarak pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırılır.
  • Patlıcanların üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır.
  • Sos kabına iki yemek kaşığı zeytinyağı konulup, irice dövülmüş cevizler orta ateşte yakmadan kavrulur.
  • Baharatlarda eklenip, bir iki kere çevrildikten sonra yoğurdun üzerine dökülür.
  • Ilık servis edilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt