- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
1. Tuzlama: Patlıcan dilimlerini tuzlu suda bekletmek, acısını alır ve fazla yağ çekmesini engeller.
2. Yağın Sıcaklığı: Kızartma işlemi için yağın sıcaklığının yeterli olması önemlidir. Yüksek ateşte kızartmak, patlıcanın çabuk yanmasına neden olabilir.
3. Dilim Kalınlığı: Patlıcan dilimlerinin kalınlığına dikkat etmek gerekir. İnce dilimler daha çabuk pişerken, kalın dilimlerin içi pişmeyebilir.
4. Fazla Yağdan Arındırma: Kızartma işlemi sonrasında patlıcan dilimlerini fazla yağdan arındırmak için kağıt havlu kullanabilirsiniz.
5. Servis: Kızartılmış patlıcan dilimlerini servis yapmadan önce üzerine biraz limon sıkarak tüketiciye sunabilirsiniz.
İster yuvarlak ister uzunca dilimlediğiniz patlıcanlarınızı yağın içerisine atmak için yağın iyice kızmasını beklemeniz gerekmektedir. Aslında işin tüm püf noktası buradadır. İyice kızmasını beklemeden attığınız patlıcanlarınız hem çok yağ çekecek hem de istediğiniz gibi kızarmayacaktır. Ancak kızgın yağa attığınız patlıcanlarınız kolayca ve fazla yağ çekmeden pişecektir. Kızarma sonrasında kalan yağı ise dilerseniz havlu kağıt yardımı ile alabilirsiniz.
2. Yağın Sıcaklığı: Kızartma işlemi için yağın sıcaklığının yeterli olması önemlidir. Yüksek ateşte kızartmak, patlıcanın çabuk yanmasına neden olabilir.
3. Dilim Kalınlığı: Patlıcan dilimlerinin kalınlığına dikkat etmek gerekir. İnce dilimler daha çabuk pişerken, kalın dilimlerin içi pişmeyebilir.
4. Fazla Yağdan Arındırma: Kızartma işlemi sonrasında patlıcan dilimlerini fazla yağdan arındırmak için kağıt havlu kullanabilirsiniz.
5. Servis: Kızartılmış patlıcan dilimlerini servis yapmadan önce üzerine biraz limon sıkarak tüketiciye sunabilirsiniz.
PATLICAN KIZARTMASININ FAZLA YAĞ ÇEKMESİNE SON!
Kızartmak için ayırdığınız ve hazırladığınız patlıcanlarınızı öncelikle yıkadıktan sonra güzel bir şekilde kurulamanız gerekmektedir. Kurulamanın iyi yapılmaması hem kızgın yağ içerisinde size farklı meşakkatler çıkaracak hem de patlıcanınızın istediğiniz gibi kızarmamasına sebep olacaktır. Güzelce yıkanıp kurulandıktan sonra patlıcanları istediğiniz gibi dilimleyebilirsiniz.İster yuvarlak ister uzunca dilimlediğiniz patlıcanlarınızı yağın içerisine atmak için yağın iyice kızmasını beklemeniz gerekmektedir. Aslında işin tüm püf noktası buradadır. İyice kızmasını beklemeden attığınız patlıcanlarınız hem çok yağ çekecek hem de istediğiniz gibi kızarmayacaktır. Ancak kızgın yağa attığınız patlıcanlarınız kolayca ve fazla yağ çekmeden pişecektir. Kızarma sonrasında kalan yağı ise dilerseniz havlu kağıt yardımı ile alabilirsiniz.