Patatesli Kaşık Dökmesi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
patatesli-kasik-dokmesi-bff91c7d-ee9e-4eed-a942-cca2aa01d51a.jpg


Malzemeler​

  • 2 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 4-5 dal taze soğan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam maydanoz

Patatesli Kaşık Dökmesi

Nasıl Yapılır​

  1. Patatesler küçük küp şeklinde doğranır. Az zeytinyağı olan tavada hafif kızartılır. Bir miktar sıcak su ilave edilerek yumuşaması sağlanır.
  2. Patatesler hariç tüm malzemeler harmanlanır ve karıştırılır. İçine tavada pişirilen patatesler eklenir. Akışkan kıvamda bir harç elde edilir.
  3. Tava ısıtılır ve çok az yağ ile pancake yapar gibi kaşık ile tavaya harç aktarılır. Önlü arkalı kızartılır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt