- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler;
Haşlamak için;
4-5 adet büyük boy patates
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı tereyağ
Graten için;
1 kiloya yakın ıspanak
2 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber
7-8 adet mantar
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz, karabiber,
1 çay kaşığı muskat ( yoksa koymayabilirsiniz )
Üzeri için;
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Yapılışı ;
Patatesleri haşlıyoruz , haşlandıktan sonra içine 2 yemek kaşığı tereyağ koyup püre haline getiriyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz, tavaya zeytinyağ koyup ısıtıyoruz, soğanları ince uzun bir şekilde kesip soteliyoruz, mantarları da doğrayıp içine ilave edip karıştırıyoruz, ıspanakları ilave edip karıştırıyoruz, pişmeye yakın baharatlarını ekliyoruz, kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz, ayrı bir tencereye
Beşamel sos için;
Tereyağ eritiyoruz , unu ilave edip karıştırıyoruz, sütünü koyuyoruz, karıştırıp yoğun bir kıvam alınca baharatlarını ekliyoruz ocaktan alıyoruz, ıspanakllı tavamızın içine döküyoruz , bir iki kere karıştırıp özdeşleşince ocaktan alıp tepsinin üzerine döküyoruz, üzerine kaşar peyniri koyup 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun.